Stand with Israel

גוגל פלוס

גוגל פלוס היא רשת חברתית מבית גוגל אשר מזכירה מבחינה פונקציונאלית ומבנית את פייסבוק, אך היא גם יוצאת דופן מכיוון שהיא מוטמעת כמעט בכל השירותים המרכזיים האחרים של גוגל כולל Google Places, Youtube ומנוע החיפוש עצמו. הבדל נוסף ומשמעותי ביותר הוא שאם בפייסבוק שני אנשים הופכים להיות "חברים" ועוקבים אחד אחרי השני, הרי שבגוגל פלוס לכל אחד יש מספר מעגלים אחריהם הוא עוקב (משפחה, עמיתים לעבודה וכו'), אך מי שנמצא במעגלים הללו לא בהכרח חייב לעקוב אחריו.

למעשה, כיום כל מי שיש ברשותו כבר חשבון גוגל או אפילו תיבת Gmail רשום גם בגוגל פלוס ויכול לגשת לפרופיל שלו דרך לחיצה על התמונה שלו באתר גוגל למעלה בצד שמאל (ימין באנגלית) ולחיצה על כפתור "הצג פרופיל".

דף הפרופיל, פוסטים ותמונות

נכון לזמן כתיבת שורות אלו, דף הפרופיל הראשי מחולק לאזורים הבאים : סיפור, עבודה, לימודים, מקומות, מידע בסיסי, קישורים. כל אחד מן החלקים האלו ניתן לעריכה באמצעות לחיצה על הקישור "עריכה" :

google plus

החלקים הבאים בפרופיל מוקדשים לפוסטים , תמונות, סרטונים מ – Youtube , כפתורי +1 וביקורות שנכתבו על עסקים. החלק החשוב ביותר הוא דף הפוסטים בו ניתן לכתוב פוסטים חדשים ולצפות בפוסטים מאנשים ועמודים שאנחנו עוקבים אחריהם, כמו גם פוסטים ותגובות שאנחנו בעצמנו כתבנו :

 

בזמן שליחת פוסט ניתן גם לבחור שעדכון על הפוסט ישלח לכתובת הדואר האישית של כל מי שעוקב אחרינו.
חשוב להדגיש שאם הפוסט ששיתפנו כולל קישור ואנשים אחרים עשו לו "+1" (הלייק של גוגל), כל מי שמחובר לאותם אנשים דרך גוגל פלוס יראה המלצה על הקישור בתוצאות החיפוש האורגניות.

מעגלים, עוקבים ונעקבים

כאשר ניגשים לתפריט אנשים דרך הסרגל הצדדי בצד ימין (או שמאל אם אתם משתמשים בשפה האנגלית), גוגל פלוס תציג לנו את כל האנשים שאנחנו עוקבים אחריהם, את כל האנשים שעוקבים אחרינו ואת חלוקת המעגלים שקבענו לעצמנו. כמו כן, נוכל לקבל הצעות לאנשים חדשים לעקוב אחריהם.
יש להדגיש כי כאשר האתר שלכם מחובר לפרופיל הגוגל פלוס דרך תג ה – Authorship, מספר האנשים שעוקבים אחריכם מופיע בצמוד לתמונה שלכם, ולכן יש לכך השפעה מכרעת על המוניטין שלכם ברשת ועל אחוזי הלחיצות על האתר שלכם בגוגל (CTR).

קהילות

הקהילות הן התשובה של גוגל ל – Facebook Groups למרות שבאופן מעט מבלבל, יש לגוגל גם מערכת קבוצות נפרדת תחת השם "Google Groups" שהן למעשה קהילות פורומים במובן המסורתי שלהן. בכל אופן, העיצוב של הקהילות מזכיר מאוד את מבנה האריחים (Tiles) של שאר החלקים בגוגל פלוס.
הקהילות יכולות להיות פתוחות או פרטיות. קהילה פתוחה היא כזו שכל אחד יכול לבקש להצטרף אליה והתכנים שלה חשופים לעיני כל. לעומת זאת, קהילה סגורה דורשת הזמנה מן אחד מהמנהלים.

Hangouts

Hangouts היא פונקציה מיוחדת של גוגל פלוס וכרגע אחד הקלפים היותר חזקים שלה. ההנגאאוטס מאפשרת ליצור שיחת רבת משתתפים וירטואלית המבוססת על וידאו בה כל אחד יכול להצטרף לדיון ולשאול שאלה. בנוסף לכך, ניתן להתחיל Hangout עם מי שנמצא במעגלים שלנו.
המסך הראשי של ה – Hangouts מציג את כל הדיונים שמתקיימים עכשיו, ולמרות זאת כדאי לוודא מתי מתקיימים Hangouts הרלוונטיים אליכם על מנת שלא תצטרכו לבדוק ולרענן את הדף כל הזמן. לדוגמה, ג'ון מולר מגוגל מקיים Hangout קבוע עם מנהלי אתרים ועונה להם על שאלות הקשורות לאתר שלהם והופעתו בגוגל.

דפים ועסקים מקומיים

הדפים הם הדרך של גוגל פלוס לתת לעסקים מסחריים ומותגים להציג את עצמם מבלי הצורך ליצור פרופיל פרטי נפרד (הם יכולים להדביק פוסטים, תמונות ממש כמו פרופיל פרטי). בנוסף לכך, קיים סוג מיוחד של דפים בשם עסקים מקומיים, ובאנגלית Google + Local. דפים אלו מחליפים את התצוגה הישנה של Google Places ומציגים מידע אודות העסק כגון מספר טלפון, כתובת ומפה, קטעי וידאו, תמונות והמלצות גולשים.

על מנת שדף Google + Local יופיע גם בתוצאות החיפוש של גוגל, עליו לאמת את המיקום הפיזי שלו באמצעות הזנת קו טלפון נייח ואימות קולי או אימות באמצעות גלויה שנשלחת אל כתובת העסק.

המעניין הוא שגם אם מעולם לא יצרתם דף בגוגל פלוס, ייתכן שהדף נוצר אוטומטית על סמך מידע הנמצא באתרי אינדקס מקומיים כגון דפי זהב או בזק 144. במקרה הזה אתם יכולים לאמת את הדף באותה הצורה ולקבל גישה אליו.

מכיוון שכיום רוב העסקים עדיין לא מודעים לכוח הרב שיש לדפי Google + Local בתוצאות החיפוש, זו יכולה להיות הזדמנות נהדרת לבלוט מעל למתחרים.

לסיכום

למרות שגוגל פלוס אולי עדיין אינה פעילה כמו פייסבוק ועדיין נחשבת לרשת של "גיקים", גוגל בהחלט הצליחה להציג רשת חברתית מרשימה עם יכולות בלעדיות, תוך כדי שהיא משלבת אותה בצורה אפקטיבית עם שאר השירותים שלה. בתור מקדמי אתרים ומשווקים באינטרנט, אנחנו מסוגלים לנצל זאת לטובתנו על מנת להבליט את הפעילות החברתית שלנו והמותג שלנו או של הלקוחות שלנו בתוצאות החיפוש, זאת בנוסף לקידום אתרים אורגני וקידום אתרים ממומן המחזקים את האתר הקיים שלנו.

תגובות 0
עוד בנושא
JOIN THE DISCUSSION

אין להעתיק תוכן מאתר זה!